Hairbasella et maksa alvia ostaessa

Hairbasella et maksa alvia ostaessa!

Hairbasen kampaamotukulta ostaessa on kampaamoilla yksi erityisen suuri etu verrattuna perinteiseen suomalaiseen tukusta ostamiseen. Hairbasen yritys Hairbase Oü sijaitsee Virossa, Tallinnassa, jossa varastomme myös sijaitsevat.

Virosta Suomeen toimitus tuo yhden ekstrapäivän toimitukseen, mutta sen tarjoama huikea etu on ALV 0%, näin yrityksellesi jää samantien 24% enemmän rahaa käytettäväksi. Miksi näin?

Ulkomaankaupan arvonlisäverotus

Eu:n laissa yritysten välinen kauppa on alv-vapaata, mikäli molemmat yritykset ovat oman maansa alv-rekisterissä. Hairbasen kampaamotukku on rekisteröity Viron alv-rekisteriin, joten asiakkaidemme tulee olla rekisteröityneitä Suomen alv-rekisteriin voidakseen ostaa alv-vapaasti. Suomessa alv-velvollisuuden raja on 10 000 euroa vuodessa, joten hyvin suuri osa kampaamoista ja kampaajista kuuluvat alv-rekisteriin.

Me Hairbasella tarkastamme jokaisen rekisteröityneen asiakkaan kuulumisen alv-rekisteriin Euroopan komission VIES-järjestelmästä, mikäli yrityksesi alv-numero on aktiivinen, teemme tilistäsi jo rekisteröidessä alv-vapaan. Mikäli liityt alv-velvolliseksi ensirekisteröintisi jälkeen, otathan meihin yhteyttä ja päivitämme tilisi alv-vapaaksi.

Mikäli et ollut rekisteröitymisen hetkellä alv-velvollinen Suomessa, ei se haittaa, sitten tilaaminen sujuu täsmälleen samalla tavalla, kuin Suomestakin. Kassalla loppusumman päälle tulee Viron alv. 20% (tällöinkin säästöä 4% Suomeen verrattuna).

Arvonlisäverovelvollisuuden osoittava alv-numero on tärkeä yhteisökaupassa. Alv-numero muodostetaan maatunnuksesta FI ja numerosarjasta, joka on Y-tunnus (yritys- ja yhteisötunnus) ilman kahden viimeisen numeron välissä olevaa väliviivaa. Siis, jos yrityksen Y-tunnus on 0765432-1, alv-numero on FI07654321.

Lisää tietoa Ulkomaankaupan arvonlisäverotuksesta verottajan sivuilta.

Hairbase on suomalaisomisteinen kampaamotukku

Hairbase on kuitenkin täysin suomalaisomisteinen kampaamotukku. Me omistajat olemme asuneet jo useamman vuoden toisten yritystemme vuoksi Tallinnassa ja täten Hairbasen perustaminen Viroon tuntui luontevalta.

Teimme sopimuksen Matkahuollon kanssa toimituksista ja testasimme toimitusajat eripuolille Suomea ennen toiminnan aloitusta. Parhaimmillaan Matkahuolto toimitti testipakettimme Helsinkiin seuraavaksi päiväksi, muualle Suomeen paketit matkasivat 2-3 päivää.

Yhden vuorokauden säästön vuoksi emme käyneet harkitsemaan varaston perustamista Suomeen, vaikka toimituskulut meille olisivat olleetkin selkeästi edullisemmat Suomessa.

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä otathan meihin yhteyttä joko sähköpostitse, puhelimitse tai facebookissa ja avustamme sinua parhaamme mukaan.

Lue Hairbasen blogista: Mitä tuotteita valita kampaamoon ja miten lisätä myyntiä?