Koronavirus kampaamo-alalla – Miten tästä selvitään?

Varauslistat tyhjenee, ihmiset siirtyvät karanteeniin, valtion puolestakin jo ohjeistetaan välttämään kampaamoita ja palveluiden tarjoajia. Ei paljoa mieltä ylennä. Tilanne voi jatkua kuukausia, tai olla ohitse viikoissa. Pahinta Koronaviruksen kanssa painiessa on se, että tulevaisuutta on mahdotonta ennustaa.

Monien yrittäjien kassa huutaa pian tyhjää, mutta kulut eivät. Me kaikki yrittäjiksi ryhtyessämme olemme ottaneet tämän riskin ja nyt se eskaloituu pahimmalla tavalla ja täysin meistä itsestä riippumattomista syistä. Riittävät puskurit tulevat nyt tarpeen. Elinvoimaiset yritykset selviytyvät ja heikot karsiutuvat.

Keinoja välittömän kassakriisin välttämiseksi löytyy. Joustoa löytyy tällä hetkellä useasta paikasta. Ota yhteyttä omaan vuokranantajaasi, julkiset tahot voivat antaa vuokranmaksuun helpotusta ja toki osa yksityisistä/yrityksistäkin. Älä kuitenkaan tuudittaudu siihen, että loivennusta olisi varmasti luvassa, vastapuoli on aivan samassa veneessä ja toisen yrityksen, tai yksityisen ollessa vastapuolena kaikki tulo on aivan yhtä tärkeää, kuin sinullekin.

Kävele pankkiin, lainaa on nyt saatavilla hyvin ehdoin ja Finveran takaamana. Samoiten omiin lainoihin voi hakea maksuvapaita kuukausia. Mikäli yrityksesi on ollut elinvoimainen ennen epidemiaa, sillä on vallan hyvät mahdollisuudet jatkaa toimintaa elinvoimaisena epidemian taltuttuakin. Omat lomamme voimme kuitenkin unohtaa, jotta saamme tämän yrittämisen aiheuttaman kuopan lapioitua täyteen. Mikäli yrityksesi taisteli hengestään jo ennen epidemian alkua ja kassavarat ovat jo nyt kuivat. On aivan yhtä hyvä vaihtoehto tässä kohtaa todeta peli menetetyksi ja laittaa pillit pussiin. Lisää velkaa ei missään nimessä kannata hamstrata tässä tapauksessa, jos yrityksellä ei ole edellytyksiä selvitä, tai se taisteli jo hengestään ennen epidemian alkua.

Hiustukusta kampaamotuotteet kampaamoihin

Kääritään hihat

Mutta mitä tässä tilanteessa voisin itse yrittäjänä tehdä? Älä anna paniikin iskeä! Tee itsellesi selviytymissuunnitelma ja käy toteuttamaan sitä, nyt meillä on enemmän aikaa, kuin aikoihin. Ei keskitytä valittamaan foorumeilla ja pitäjissä ja surkutella omaa kohtaloa ja toivota valtiota ja veronmaksajia apuun. Kääritään hihat ja käydään itse hommiin. On sanomattakin selvää, että palkansaaja on tässä tilanteessa huomattavasti paremmassa asemassa, kuin pienyrittäjä. Heillä edelleenkin on rahaa ja nyt kulutus on vielä nollissa ja rahaa jopa kertyy joissain tapauksissa tilille. Aktivoidaan olemassa olevia asiakkaitamme!

Meillä on olemassa asiakkaidemme yhteystiedot, jotka ovat kultaakin kalliimmat tässä tilanteessa. Ottakaa rohkeasti yhteyttä asiakkaihinne ja tarjotkaa tuotteita ja palveluita ostettavaksi. Erittäin hyvä ja tehokas keino voisi olla tunteisiiin pohjautuvan kirjeen kirjoittaminen, joko sähköpostitse tai ihan perinteisellä kirjeellä, tai miksi ei myös sosiaalisessa mediassa. Ja asiakkaasi varmasti arvostavat avoimuutta ja rehellisyyttä. Ei ole häpeä kertoa tässä tilanteessa, että liikkeellä menee huonosti. Oma ego on syytä jättää taka-alalle. Kirje ja toimet voisivat esimerkiksi olla jotain tämän kaltaista:

Hei rakkaat asiakkaani!

Vetoan teihin viimeisenä oljenkortenani. Koronaviruksesta johtuva epidemia on tyhjentänyt asiakaslistani ja taistelen, jotta saisin kuluni katettua. Tarvitsen apua.

Kaikki tulo on minulle tällä hetkellä kultaakin kalliimpaa ja tarjoan myyntituotteitani nyt ilmaisella kuljetuksella 5km säteelle, tuon paketin itse oven taakse, tai voit tulla noutamaan paketin kampaamoltani, tai halutessasi kampaamon oven takaa. Lahjakortteja on myynnissä touko-kesäkuulle, kesälomani on varmasti peruttu, joten teen työtä koko kesän pelastaakseni yritykseni. Nyt tarvitsen apuanne, jotta pääsemme edes sinne saakka.

Kirsi Kampaaja

Mitä etuja Hairbase kampaamotukku tarjoaa?

Meillä ei ole lainkaan minimitilausmäärää, voit tilata tarpeeseen ja oman kulutuksen mukaan tuotteita. Ilmaiset postikulut tulevat jo 150€ tilaukseen. Painotamme omassa markkinoinnissa kampaamoilta ostamisen tärkeyttä ja yhteishengen luomista. Kyllä tästä selvitään!

Hairbasen kampaamotukku on perheyritys, joka todella välittää asiakkaistaan ja nyt tarjoamme myös laskutuksen 14pv maksuajalla.

”Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista, ja niiden voittaminen tekee elämästämme tarkoituksellista.” —Joshua J. Marine